Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουντής (ευρωβουλευτής) – Παράνομη η απαίτηση της τρόικας για υιοθέτηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ από την ελληνική κυβέρνηση

Χουντής (ευρωβουλευτής) – Παράνομη η απαίτηση της τρόικας για υιοθέτηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ από την ελληνική κυβέρνηση
Για τεράστιο σφάλμα της κυβέρνησης Σαμαρά κάνει λόγο ο κ. Χουντής
«Είναι παράνομη και υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της, η απαίτηση της κομισιόν μέσω της τρόικας, για υιοθέτηση του συνόλου των προτάσεων του ΟΟΣΑ από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, σε ερώτησή του προς την κομισιόν.
Παράλληλα τονίζει  ότι αποτελεί «τραγικό το λάθος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2013 ότι θα εφαρμόσει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η κομισιόν να τεκμηριώσει τη νομιμότητα της απαίτησής της για κάθε μία από τις 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ που ζητά να εφαρμόσει η Ελλάδα, όπως οφείλει με βάση την κοινοτική νομοθεσία».
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, βάλλει -σύμφωνα με την Κουμουνδούρου- κατά της κομισιόν, κατηγορώντας την ότι παρανομεί όταν ζητά την εφαρμογή του συνόλου των προτάσεων ενός τρίτου Οργανισμού (ΟΟΣΑ) για ένα κράτος-μέλος.
Και αυτό γιατί, εάν η εφαρμογή οποιασδήποτε από τις 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ επιβαλλόταν από την κοινοτική νομοθεσία, η εφαρμογή της θα έπρεπε να ζητηθεί από την ίδια την κομισιόν, «μέσα από την πάγια κοινοτική νομοθεσία» και τον θεσμικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι μέσω της τρόικα.
Τονίζει μάλιστα ότι η απαίτηση της τρόικα «εμποδίζει την άσκηση όσων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έχουν μείνει εκτός κοινοτικής ρύθμισης», χαρακτηρίζοντας «αθέμιτη τη δυνατότητα που δίνεται στα κράτη-μέλη δανειστές να επιβάλλουν πχ, τα εμπορικά τους συμφέροντα, απαιτώντας την πλήρη ευθυγράμμιση με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης