Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Ατιμωρησία τέλος στο Δημόσιο

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Ατιμωρησία τέλος στο Δημόσιο
Υπάρχουν ακόμα πολύ σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών



Το μήνυμα ότι η ατιμωρησία στο Δημόσιο παίρνει τέλος έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας πως «παρότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμη για κατάργηση φορέων, υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων».
«Έχει ξεκινήσει μια αξιολόγηση των δομών τους που εκτιμώ ότι θα προκύψουν προτάσεις για εξοικονόμηση δαπανών και μείωση προσωπικού» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου για την κατάργηση φορέων του δημοσίου.
«Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλλε η τρόικα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.
Η θέση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος  χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «υπάλληλο της τρόικας» που ψάχνει στα τυφλά να βρει ανθρώπους να απολύσει.
«Έρχεστε να παίξετε το ρόλο αυτού που θα πρέπει να βρει τους οργανισμούς, τους υπαλλήλους προκειμένου να πετύχει τον αριθμητικό στόχο .Αυτό δε λέγεται μεταρρύθμιση, αυτό είναι διάλυση του κράτους. Καμία αναδιοργάνωση του κράτους, καμία μεταρρυθμιστική πνοή» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε «δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που λέει παίρνουμε ένα δρεπάνι και κόβουμε και στέλνουμε στο δρόμο».
Στην τοποθέτηση του ο κ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο, παραδέχτηκε ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να έγινε μικρότερο αλλά όχι καλύτερο καθώς όπως είπε «οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά πάνω από 200.000, το κόστος μισθοδοσίας από 24 δις μειώθηκε σε 15,7 δις για το 2013 και το κράτος σίγουρα έγινε μικρότερο αλλά δεν έγινε καλύτερο» σημειώνοντας ως αιτία αυτού και την απροθυμία του πολιτικού συστήματος αλλά και το ότι όπως είπε- «υπάρχει ακόμη βαθύ κράτος που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης