Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέτωπο με όλους η «γραμμή» της ΔΗΜΑΡ - Επιθυμεί την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αλλά επιλέγει τον πολιτικό απομονωτισμό

Μέτωπο με όλους η «γραμμή» της ΔΗΜΑΡ - Επιθυμεί την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αλλά επιλέγει τον πολιτικό απομονωτισμό
«Άνοιγμα» και στον χώρο του Κέντρου
Ύστερα από τα αποκαλυπτήρια της «Ελιάς», η ΔΗΜΑΡ να παρουσίασε και επίσημα τη δική της πολιτική συμμαχία, τη «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία».
Συμμαχία που όπως είπε ο κ.Κουβέλης, θέλει να λειτουργήσει ως τρίτος πόλος, ως τρίτη λύση μεταξύ του δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.
Συμμαχία που θέλει να αποτελέσει την «υπεύθυνη προοδευτική αντιπολίτευση», η οποία θα εκφράσει «την αλλαγή χωρίς το ρίσκο μιας λαϊκίστικης Αριστεράς στο τιμόνι της χώρας».
Συμμαχία που θέλει να εκφράσει αυτούς που δεν αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική αλλά επιθυμούν να είναι μέρος της λύσης μέσω της εφαρμογής διαφορετικών πολιτικών.
Συμμαχία που δεν συμμετέχει στις διεργασίες της «Ελιάς» διότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές της, οι οποίες την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών».
Συμμαχία που βάλλει κατά της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Σταύρου Θεοδωράκη, κατηγορώντας «Το Ποτάμι» ότι δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, ότι φιλοδοξεί να τους εκφράσει όλους και ότι εν τέλει δεν έχει πολιτική πρόταση.
Είναι προφανές πως ο κ.Κουβέλης και η «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» θέλουν το δικό τους μερίδιο στον χώρο του Κέντρου και της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς.
Ανεξάρτητα όμως από το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις παραπάνω τοποθετήσεις του κ.Κουβέλη, το ερώτημα παραμένει το ίδιο από την πρώτη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε την πρόθεση της να σχηματίσει τον «τρίτο πόλο».
Με ποιες πολιτικές δυνάμεις φιλοδοξεί να συμμαχήσει για την επιδίωξη των πολιτικών του στόχων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που θέλει να είναι μέρος της λύσης;
Ο κ.Κουβέλης και οι σύμμαχοι του προτάσσουν το επιχείρημα ότι η ΔΗΜΑΡ είναι η υπεύθυνη Αριστερά, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγορούν ως «λαϊκίστικη Αριστερά».
Στο πλαίσιο αυτής της υπευθυνότητας η ΔΗΜΑΡ συνεργάστηκε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των οποίων την κυβερνητική πολιτική σήμερα καταγγέλλει.
Η ΔΗΜΑΡ αποστρέφεται τη συνεργασία με την «Ελιά» και «Το Ποτάμι», αλλά  μπορεί να συμμαχήσει με πρώην ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.κ.Καστανίδης, Μπεγλίτης και Μανίκας.
Η ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία λέει ότι στέκεται στη σωστή όχθη του ποταμού για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αλλά την ίδια στιγμή διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με καμία «συγγενή» προς αυτήν πολιτική δύναμη.
Πολιτική στρατηγική που αν μη τι άλλο πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις τη θέλουν να μην καταφέρνει να εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή και παράλληλα να χάνει την επαφή της με ένα μεγάλο και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, όπως είναι οι νέοι.
Διότι η πολιτική απομόνωση και το «μέτωπο» με όλους απειλεί περισσότερο από ποτέ την ύπαρξη της «υπεύθυνης Αριστεράς».

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης