Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Αποτυχημένη η ασκούμενη φορολογική πολιτική - Απαιτείται νέο φορολογικό σύστημα

ΣΥΡΙΖΑ - Αποτυχημένη η ασκούμενη φορολογική πολιτική - Απαιτείται νέο φορολογικό σύστημα
O ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του στη συσσώρευση πρόσθετων χρεών προς την εφορία είναι ύψους 10 δις. ευρώ
Για αποτυχία της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τονίζει την ανάγκη για ένα νέο και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Από τα στοιχεία  προκύπτει ότι  η συσσώρευση πρόσθετων χρεών προς την εφορία είναι ύψους 10 δις. ευρώ, ενώ ο αριθμός των οφειλετών που δημιούργησαν καινούργια χρέη μετά την 1/1/2013 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014, ανήλθε στα 2,65 εκατ. άτομα. δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη.
 Επίσης τονίζει ότι η επιλεκτική προσήλωση στα μεσαία και τα ασθενέστερα στρώματα, καθώς και στις ΜμΕ δεν επιτυγχάνει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα, ενώ βυθίζει τους πολίτες στη φτώχεια και την οικονομία σε ασφυξία.
«Γιʼ αυτό και απαιτείται ένα νέο φορολογικό σύστημα, δίκαιο και αποτελεσματικό, που θα συνοδεύεται ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης