Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για Κυπριακό και Ουκρανία συνομίλησαν Αναστασιάδης – Baiden

Για Κυπριακό και Ουκρανία συνομίλησαν Αναστασιάδης – Baiden
Είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ


Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Baiden.
Όπως έγινε γνωστό, ο κ.Baiden τηλεφώνησε στον κ.Αναστασιάδη από τη Χιλή όπου και βρίσκεται προκειμένου να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Χιλής.
«Συζήτησαν θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και διαβουλεύθηκαν για τα βήματα που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της κατάστασης και σε ειρηνική επίλυση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «ο αντιπρόεδρος χαιρέτισε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 6 Μαρτίου, τα οποία στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία είναι απαράδεκτες» ενώ επιπλέον υπογραμμίζεται ότι «ο αντιπρόεδρος επιδοκίμασε την έναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης στο Κυπριακό και επαναβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπό κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία, υπό την αιγίδα της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης