Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα «βαθιά» οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό – «Ανοιχτά» όλα τα θέματα

Στα «βαθιά» οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό – «Ανοιχτά» όλα τα θέματα
Συζητούνται ταυτόχρονα όλα τα κεφάλαια που απασχολούν τις δύο πλευρές

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό με τους διαπραγματευτές να υποστηρίζουν πως οι συνομιλίες έχουν εισέλθει «στα βαθιά».
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Ανδ.Μαυρογιάννης, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς υποστήριξε ότι συζητούνται ταυτόχρονα όλα τα κεφάλαια και τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές, ενώ αναφερόμενος στις επαφές που είχε στην Τουρκία, είπε πως διαπίστωσε πως στην όλη επιχειρηματολογία της Τουρκίας επικρατούσε η ιδέα μιας νέας προσέγγισης των πραγμάτων, η οποία αν όντως επιβεβαιωθεί στην πράξη, μπορεί να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες για λύση.
Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουρτρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, έγινε καθαρότερη η εικόνα για το είδος της λύσης που επιδιώκουν οι δύο πλευρές.
Τόνισε, επίσης, ότι επί κάποιων ζητημάτων υπήρξε καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι συζητήθηκαν θέματα εκλογής της ομόσπονδης κυβέρνησης, των ομόσπονδων αρχών και ζητήματα που αφορούν το περιουσιακό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης