Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ - Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην υγεία

ΚΚΕ - Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην υγεία
Για κυνήγι των ανασφάλιστων ασθενών από την εφορία κάνει λόγο σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης
Την κατάργηση όλων των χαρατσιών στην υγεία, αλλά και πλήρη περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους ζητά με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το εισιτήριο των 5 ευρώ.
Ο κ. Λαμπρούλης αναφέρεται στη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Υγείας για τη γενικευμένη επιβολή του χαρατσιού των 5 ευρώ στις επισκέψεις των ασθενών στο ΠΕΔΥ, «καθώς και της παράδοσης των ανασφάλιστων ασθενών στο κυνήγι της εφορίας επειδή νοσηλεύονται στα κρατικά νοσοκομεία και δεν έχουν να πληρώσουν».
Όπως αναφέρει, τα 5 ευρώ στις ιατρικές επισκέψεις, το 1 ευρώ στις συνταγές φαρμάκων, οι επιπλέον πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, υγειονομικό υλικό, που δεν αποζημιώνονται όπως πριν ή και καθόλου από τα ασφαλιστικά ταμεία, η πρόσθετη φορολογία στα προϊόντα καπνού στο όνομα της υγείας, «είναι μέρος των μέτρων προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι κρατικές – ασφαλιστικές δαπάνες στην υγεία», τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης