Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Καμμένου (ΑΝ.ΕΛΛ.) - Λιλλήκα - Στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας οδηγεί το υπό διαπραγμάτευση σχέδιο για την Κύπρο

Συνάντηση Καμμένου (ΑΝ.ΕΛΛ.) - Λιλλήκα - Στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας οδηγεί το υπό διαπραγμάτευση σχέδιο για την Κύπρο
Διαφωνούν με το νέο πλαίσιο επίλυσης του προβλήματος οι Π. Καμμένος και Γ. Λιλλήκας, πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών»
Ούτε δίκαιη ούτε βιώσιμη χαρακτηρίζει τη λύση που προωθείται με βάση το νέο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της «Συμμαχίας Πολιτών», Γιώργο Λιλλήκα, τόνισε ότι οδηγεί στην «κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με τους δύο άνδρες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο πλαίσιο επίλυσης του προβλήματος, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και οικονομικά θέματα.
Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, ο κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται σε «τραγική οικονομική κατάσταση», όπως και ο ελληνικός λαός, «με προγράμματα που επιβάλλονται από την τρόικα, τα οποία οδηγούν σε ύφεση, ανεργία και σε μαρασμό της οικονομίας».
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή έναντι του Κυπριακού, ενώ όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία εξέφρασαν την ανησυχία τους, με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. να κάνει λόγο για «αναγνώριση μιας μη δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Όπως ανέφερε, «μας ανησυχεί ιδιαίτερα η συζήτηση η οποία γίνεται για την επιβολή εμπάργκο, ιδιαίτερα όσον αφορά τους εξοπλισμούς, γιατί αυτή η πιθανή επιβολή εμπάργκο ουσιαστικά θίγει μόνο δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την Κύπρο και την Ελλάδα».
Από την πλευρά του, ο κ. Λιλήκας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίος ο απεγκλωβισμός, το ταχύτερο δυνατόν, από το μνημόνιο, «για να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να μπορούμε να αποφασίζουμε ανεξάρτητα για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα».
Σημείωσε ακόμη ότι με τον κ. Καμμένο μοιράζονται κοινές ανησυχίες όσον αφορά το Κυπριακό πρόβλημα και αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για την επίλυσή του είπε ότι «στηρίζεται στα «έγγραφα Ντάουνερ», που δεν είναι τίποτε άλλο από μια κακή ή χειρότερη εκδοχή του σχεδίου Ανάν».
Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε, επίσης, την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι «μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα και της Ελλάδας και της Κύπρου».
Πρόσθεσε δε, ότι η Κύπρος «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, έχει πληγώσει τη σχέση που διατηρούσε διαχρονικά με τη Ρωσία», η οποία ήταν «παραδοσιακά σταθερός σύμμαχος της Κύπρου και που μας στήριξε όποτε χρειάστηκε και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ασκώντας το βέτο για να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης