Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος - Με 30 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις - Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης

Κύπρος - Με 30 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις - Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης
Δεν υπήρξε καμία αποχή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας
(upd2)Με 30 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, εγκρίθηκε από την  Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Υπέρ ψήφισαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ εναντίον τάχθηκαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και Συμμαχία Πολιτών.
Δεν υπήρξε καμία αποχή.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Κύπρο.

Αυστηρές συστάσεις από τον Επίτροπο Rehn
Ο Επίτροπος Olli Rehn έχει στείλει σαφή προειδοποίηση  προς την Κύπρο, ότι δεν παρατείνεται το χρονοδιάγραμμα της 5ης Μαρτίου και αν δεν ψηφισθεί το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης.
Σημειώνεται ότι το Eurogroup θα συνέλθει στις 10 Μαρτίου για να συζητήσει την τρίτη αξιολόγηση της Κύπρου και θα αποφασίσει την εκταμίευση ή όχι της δόσης.
Το νομοσχέδιο είχε τεθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ενώ στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Στυλιανίδη, στο νέο νομοσχέδιο ενσωματώνονται όσες των τροποποιήσεων είχαν συζητηθεί με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και για τις οποίες είχε δώσει την συγκατάθεση του ο Υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης