Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης (υπ. Υγείας) - Μέτρο του ΠΑΣΟΚ το εισιτήριο των 5 ευρώ - Δεν θα ισχύσει για τις συνταγογραφήσεις

Αδ. Γεωργιάδης (υπ. Υγείας) - Μέτρο του ΠΑΣΟΚ το εισιτήριο των 5 ευρώ - Δεν θα ισχύσει για τις συνταγογραφήσεις
Στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται λόγω αδυναμίας των ασθενών, υποστήριξε ο υπουργός
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας, Aδ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα σχόλια από μέρους του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Mega ότι είναι «καταπράσινο».
Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, πράγματι ισχύει το μέτρο του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και ψηφίστηκε επί εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, προσθέτοντας χαρακτηριστικα: «ΠΑΣΟΚ καταπράσινο μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Μπαίνοντας τα πολυϊατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι δεν το θεσμοθέτησε ο ίδιος.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το μέτρο δεν πρόκειται να ισχύσει για τις συνταγογραφήσεις και επισήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών).
Πρόσθεσε δε, ότι «κάνουμε τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί. Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης