Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σταθάκης - Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει μείωση του δημοσίου χρέους κατά 50%

Γ. Σταθάκης - Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει μείωση του δημοσίου χρέους κατά 50%
Παράλληλα θα θεσπιστεί απαλλαγή πολιτών από τον φόρο ακινήτων με ιδιοκτησία κάτω των 200.000 ευρώ
Την μείωση του δημοσίου χρέους κατά 50% θα διεκδικήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Σταθάκη.
Ο βουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ  η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τις μνημονιακές πολιτικές ενώ ταυτόχρονα θα τελειώσει η συζήτηση με την τρόικα.
Άφησε δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο για μονομερείς ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δεχθούν τα αιτήματα του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «πολύ ακραίες καταστάσεις», ενώ σημείωσε ότι η λύση που προτείνει η Κουμουνδούρου είναι αμοιβαία επωφελείς και για τους δανειστές. «Δε νομίζω ότι θα τεθεί θέμα νομίσματος» ανέφερε.
Όσον αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων, ο βουλευτής δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα αναδιανείμει τα φορολογικά έσοδα από τα φτωχότερα στα πλουσιότερα στρώματα.
Όπως τόνισε το αφορολόγητο θα επιστρέψει στα 12.000 ευρώ, θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη και θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο.
«Όσοι ιδιοκτήτες που έχουν ιδιοκτησία κάτω των 200.000 ευρώ θα απαλλαγούν από το φόρο ακίνητων» τόνισε μάλιστα.
«Οι έλληνες υπερφορολογούνται, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχο και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται, και υποφορολογείται μια ομάδα που φοροδιαφεύγει. Θα ήταν ανοησία να έλεγα πως οι Έλληνες δεν υπερφορολούνται» σημείωσε. Παραδέχθηκε ακόμη ότι «ήταν λάθος που το κοινωνικό κράτος στήθηκε με δανεικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης