Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης - Δεν θα ανοίξουμε τα πολυϊατρεία για να κοροϊδέψουμε τον κόσμο - Θα λειτουργήσουν σωστά από τη πρώτη μέρα

Άδ. Γεωργιάδης - Δεν θα ανοίξουμε τα πολυϊατρεία για να κοροϊδέψουμε τον κόσμο - Θα λειτουργήσουν σωστά από τη πρώτη μέρα
Στον ιατρικό κλάδο όμως υπάρχει έντονη καχυποψία, καθώς φαίνεται πως τελικά είναι μικρός ο αριθμός των γιατρών που επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ
Τη διαβεβαίωση ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς στην ώρα τους με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ωστόσο στον ιατρικό κλάδο υπάρχει έντονη καχυποψία για το εγχείρημα, καθώς φαίνεται πως τελικά είναι μικρός ο αριθμός των γιατρών που επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.
Από την άλλη ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι έως χθες η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ΠΕΔΥ ήταν χαμηλή, αλλά επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τον ακριβή αριθμό εκείνων που επέλεξαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, καθώς -όπως είπε- σαφής εικόνα θα υπάρξει το βράδυ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κενά σε ορισμένες μονάδες νομών όπου υπήρξε μειωμένη ζήτηση, απάντησε ότι οι ανάγκες του κόσμου θα αντιμετωπιστούν σε πρώτο χρόνο με συμβασιούχους και επικουρικούς γιατρούς και δεσμεύθηκε ότι όλα τα πολυϊατρεία θα επαναλειτουργήσουν αμέσως.
Επίσης, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συμφωνήσουν την «ταχύτητα της προσλήψεως του προσωπικού που θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα πολυϊατρεία».
«Δεν θα ανοίξουμε για να κοροϊδέψουμε τον κόσμο», ξεκαθάρισε και επανέλαβε ότι η σχετική συζήτηση για την προκήρυξη θέσεων θα γίνει αύριο επειδή ο ακριβής αριθμός των γιατρών που επέλεξαν αποκλειστική αποσχόληση στο ΠΕΔΥ θα είναι ακριβής το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης