Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Παναγιωτόπουλος (ΥΠΠΟ) - Ο τουρισμός φέτος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο

Π. Παναγιωτόπουλος (ΥΠΠΟ) - Ο τουρισμός φέτος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο
"Θέλουμε η συμμετοχή του πολιτισμού στην τουριστική εκτίναξη της χώρας να είναι όλο και πιο σημαντική" σημείωσε ο υπουργός
Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού την φετινή χρονιά, εμφανίστηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι ο τουρισμός φέτος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
«Θέλουμε η συμμετοχή του πολιτισμού στην τουριστική εκτίναξη της χώρας να είναι όλο και πιο σημαντική. Η επέκταση του ωραρίου και η αναβάθμιση των 33 μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που καλύπτουν το 95% της επισκεψιμότητας είναι ένα σχέδιο εθνικό. Και η δική σας συμβολή σε αυτό είναι καθοριστική».
Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Πολιτισμού υποδέχθηκε χθες τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Εφορειών Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στις οποίες υπάγονται διοικητικά τα σημαντικά μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που εντάσσονται στο φιλόδοξο σχέδιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου.
«Ασφαλώς, δίπλα στις αρχαιότητες και τα μνημεία που σχηματίζουν την αδιάσπαστη γραμμή της Ελληνικότητας υπάρχει και ο σύγχρονος πολιτισμός», επισήμανε ο υπουργός. «Αλλά, αν μιλάμε για την τόνωση της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας, αν μιλάμε για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, τότε πρέπει να προτάξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, που είναι η πολιτιστική κληρονομιά μας. Στην προσπάθεια αυτή έχετε καταλυτικό ρόλο», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τους διευθυντές και τις διευθύντριες των εφορειών. Και τους κάλεσε να συνεισφέρουν στην προετοιμασία των 33 μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, ώστε να μπορούν να υποδέχονται τους τουρίστες χωρίς πρόβλημα, από τις 8 πμ έως τις 8 μμ, επτά ημέρες την εβδομάδα, από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου.


www.banikngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης