Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοφιλοπούλου (υφυπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για το 2015

Χριστοφιλοπούλου (υφυπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για το 2015
Έχουν επιτευχθεί οι αριθμοί για την κινητικότητα στο Δημόσιο


Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο για το 2015, τουλάχιστον όσον αφορά την κυβέρνηση, παρείχε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Το ζήτημα απολύσεων το 2015 δεν υφίσταται για μας. Θεωρώ ότι ακόμα και αν πουν κάτι, για μας δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα ούτε πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο», ανέφερε σε δηλώσεις της στο Real Fm η κα.Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας ότι «γίνεται και μια προσπάθεια ποιοτικής αλλαγής στο δημόσιο, προς τα έξω».
«Προς τα μέσα δουλεύουμε πολύ. Γίνεται μια δουλειά, μια αξιολόγηση, νέα συστήματα. Αν ένας πέλεκυς αποχώρησης είναι πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων, θα υπάρχει ένας πανικός. Δεν θες να υπάρχει ένα κυνήγι μαγισσών στο Δημόσιο» είπε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα έχουν επιτευχθεί σε ότι αφορά την κινητικότητα στο Δημόσιο.
«Μετά από αυτή τη δέσμευση η κινητικότητα αποσυνδέεται από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Είμαστε καλά σε ότι αφορά τους στόχους της κινητικότητας. Έχουμε μπροστά μας τον μακρύ δρόμο να καλύψουμε τις 11.000 απολύσεις και αποχωρήσεις που χρειαζόμαστε» είπε η κα.Χριστοφιλοπούλου, αναφέροντας ότι «το μεγάλο ζητούμενο είναι η δουλειά της αξιολόγησης να δώσει πραγματικά εκείνους τους αριθμούς που σχετίζονται με εκείνους οι οποίοι έχουν μπει σε κάποια νομικά πρόσωπα που δεν έχουν αντικείμενο».
Σε σχέση με τις εξελίξεις αναφορικά με την Ελιά και τους 58 η κα. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι μια σοβαρή δυσκολία. Φαίνεται ότι το εγχείρημα της συνεννόησης εντός της κεντροαριστεράς, είναι τόσο δύσκολο όσο το εγχείρημα της συγκυβέρνησης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης