Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Τα αυτονόητα είπε ο Σταθάκης για τη φορολογία, η «μονταζιέρα» της Ν.Δ. παραποίησε τις δηλώσεις του

Γ. Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Τα αυτονόητα είπε ο Σταθάκης για τη φορολογία,  η «μονταζιέρα» της Ν.Δ. παραποίησε τις δηλώσεις του
Πρέπει να σταματήσει τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων εισοδημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο υπεύθυνος πολιτικής του κόμματος
Τα αυτονόητα είπε ο Γ. Σταθάκης για τη φορολογία, υποστήριξε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε δηλώσεις του στον σταθμό Real FΜ, προσθέτοντας ότι τον έπιασε η «μονταζιέρα» της Νέας Δημοκρατίας, παραποιώντας τις δηλώσεις του.
Ειδικότερα, ο κ. Μηλιός σημείωσε ότι «ο κ. Σταθάκης είπε κάτι αυτονόητο που αφορά μια πράξη αριθμητικής. Είπε ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν τα έσοδα πάρα πολύ αν δεν υπήρχαν φοροαπαλλαγές και φοροδιαφυγή».
Πρόσθεσε δε, ότι τις δηλώσεις του της έπιασε «η μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης και είπαν ότι ο Σταθάκης λέει ότι δεν θα αλλάξουν οι συντελεστές. Δεν είπε κάτι τέτοιο ο Σταθάκης. Είναι μια πολιτική παραποίηση των δηλώσεών μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού η οποία αναφέρεται στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, υπερφορολογείται», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να σταματήσει τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων εισοδημάτων».
Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι αφόρητη, τόνισε, για να συμπληρώσει ότι «ισχύει απολύτως αυτό που είπε ο κ. Σταθάκης. Άλλο το θέμα του ονομαστικού συντελεστή και άλλο του πραγματικού συντελεστή. Μέσα από τη μέθοδό των offshore εταιρειών και των ενδοομιλικών συναλλαγών, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής, κυμαίνεται στο 3,5-5% και ας είναι 26%».
«Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και γίνονται και προσλήψεις υπαλλήλων οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Με τα αποτελέσματα τα οποία φέρνουν, έχει το Δημόσιο πολύ σημαντικά έσοδα και δημιουργείται και ένα προηγούμενο, κίνητρα για να μην επεκτείνεται αυτό το φαινόμενο», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης