Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Το τέλος του μνημονίου πλησιάζει» διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Προς απόλυση 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2014

«Το τέλος του μνημονίου πλησιάζει» διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Προς απόλυση 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2014
"Όχι" σε νέο μνημόνιο
«Το τέλος του μνημονίου πλησιάζει» επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστώντας παράλληλα, σαφές πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα καινούριο μνημόνιο.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «είμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης ενός έλεγχου και εφόσον κλείσει, η χώρα δεν θα χρειαστεί καινούργιο μνημόνιο όπως το ξέραμε».
«Το τέλος του μνημονίου πλησιάζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα θα πάψει να έχει κάποιες δεσμεύσεις στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά εκ των πραγμάτων ο κύκλος των ασφυκτικών επιθεωρήσεων πλησιάζει προς το τέλος του όταν ανοίξει η συζήτηση για το χρέος με το που θα πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Εάν πάμε καλά, η χώρα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο» διευκρίνισε, καθιστώντας πιθανή την επιστροφή στις διεθνείς αγορές το β’ 6μηνο του 2014.
Βέβαια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης περαιτέρω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι προσυπογράφει τυφλά τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές» τόνισε ωστόσο.
Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσμευση για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.
 «Αθροιστικά το 2013 – 2014 έχουν απολυθεί 3.500 υπάλληλοι, από την ΕΡΤ και υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα. Θα τιμήσουμε τη δέσμευση για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων. Έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των 20.000 υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Τώρα θα προκηρύξει το ΕΣΥ θέσεις γιατρών που πραγματικά του χρειάζονται» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης