Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Παρούσα η ΔΗΜΑΡ εάν οι συνθήκες απαιτούσαν μια ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Παρούσα η ΔΗΜΑΡ εάν οι συνθήκες απαιτούσαν μια ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων
Υπό την προϋπόθεση μιας προγραμματικής συμφωνίας



Την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να είναι παρούσα, εάν οι συνθήκες απαιτούσαν μια ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο όμως μιας προγραμματικής συμφωνίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ.Κουβέλης.
«Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή η συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την αντιφατικότητα και την υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ.Κουβέλης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ.
Ο κ.Κουβέλης άφησε αιχμές για τη στάση του Ευ.Βενιζέλου το διάστημα που η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση.
«Ο κ. Βενιζέλος έλεγε «εγώ θα κάνω αυτό που λέει η ΔΗΜΑΡ» και λίγες μέρες αργότερα ανέκρουσε πρύμναν» τόνισε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος ανέφερε ότι το διάστημα που το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση «η ΝΔ έδειχνε συμπεριφορά μονοκομματικής κυβέρνησης, την οποία στήριζε και το ΠΑΣΟΚ».
«Οι συμπεριφορές του δεν είχαν καμία σχέση με τη λογική κυβέρνησης συνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κουβέλης.
Αναφερόμενος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε ότι για την περιφέρεια Αττικής είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχουν και αυτόνομες υποψηφιότητες, αλλά και στήριξη σε άλλους υποψηφίους.
Συμπλήρωσε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την «Πρωτοβουλία των 5» (Καμίνης, Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης, Φίλιος), λέγοντας ότι την εκφράζει η λογική της ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για τα αποτελέσματα των εκλογών ο κ. Κουβέλης είπε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών στέλνουν διαφορετικά μηνύματα, όμως αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι τέτοιο που να υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα.
 Τέλος, ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι δεν τίθεται θέμα να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ για το αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο το 2015, επανέλαβε ότι το πρόσωπο συνδέεται και με την πολιτική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης