Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψάχνονται ακόμα στη ΝΔ για τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής - Ποια σενάρια επεξεργάζεται η Συγγρού, διφορούμενες απόψεις για Σγουρό

Ψάχνονται ακόμα στη ΝΔ για τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής - Ποια σενάρια επεξεργάζεται η Συγγρού, διφορούμενες απόψεις για Σγουρό
Εντός των επόμενων 24ωρων κλείνει το θέμα της υποψηφιότητας
Ύστερα από τους εξαιρετικά ατυχείς χειρισμούς – πολιτικά και επικοινωνιακά – της ΝΔ αναφορικά με τους υποψηφίους της ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί την τελευταία ακόμα «ανοιχτή πληγή».
Αν και ο κ.Σαμαράς κινητοποιήθηκε προσωπικά τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, να διορθώσει λάθη και να ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών του στις επίσημες επιλογές του (μεταξύ άλλων τον κ.Σπηλιωτόπουλο στην Αθήνα και τον κ.Ιωαννίδη στη Κεντρική Μακεδονία), η Περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να παραμένει «ορφανή» από υποψήφιο και να εξελίσσεται σε ένα δύσκολο «γρίφο».
Δεδομένου ότι ο κ.Ανδρέας Παχατουρίδης φαίνεται να τείνει προς τον δήμο Περιστερίου, το αδιέξοδο εντείνεται και από τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με το ενδεχόμενο στήριξης του νυν περιφερειάρχη Γ.Σγουρού.
Ύστερα από τα άκρως θετικά σχόλια κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ, όπως οι κ.κ.Παναγιωτόπουλος, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της προοπτικής να στηριχθεί ο κ.Σγουρός μια και αποτελεί «έναν αποδεδειγμένα ικανό, έντιμο περιφερειάρχη», ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης σε χθεσινές δηλώσεις του έσπευσε να βάλει «φρένο» στο μπαράζ θετικών απόψεων, υπογραμμίζοντας πως ο κ.Σγουρός δεν είναι καλός περιφερειάρχης και δεν πρέπει να στηριχθεί.
Σε μια προσπάθεια πάντως να μην πυροδοτηθούν περαιτέρω «εμφυλιοπολεμικά» σενάρια, ο κ.Μιχελάκης έσπευσε να τονίσει ότι η άποψη αυτή είναι καθαρά προσωπική.
Πάντως, η Συγγρού φέρεται – σύμφωνα με πληροφορίες - να μελετά και ένα σχέδιο Β’, βάσει του οποίου θα προταθεί ένας υποψήφιος που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας έτσι ώστε στο β΄γύρο να υποστηριχθεί ο κ.Σγουρός και το κυβερνών κόμμα να μη στιγματιστεί αρνητικά δεδομένου ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Και σε αυτήν την περίπτωση το θέμα αναμένεται να κλείσει με την προσωπική σφραγίδα του κ.Σαμαρά, ο οποίος αν και επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους για τις επιπτώσεις των εκλογών του Μαΐου, γνωρίζει πολύ καλά πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη «βιωσιμότητα» της κυβέρνησης του και την πορεία του κυβερνητικού του έργου.
Είναι προφανές πως ακόμα και μια «διαχειρίσιμη ήττα» θα του δώσει τις απαιτούμενες «ανάσες» για να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα του ενισχύσουν το πολιτικό προφίλ ενόψει των εθνικών εκλογών.
Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να δικαιολογηθούν και οι σχετικά «χαμηλοί τόνοι» της ΝΔ κατά των γαλάζιων «ανταρτών».
Διότι εκτιμάται ότι αυτοί όχι μόνο λειτουργούν αποτρεπτικά προς τη διάχυση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων προς άλλες πολιτικές δυνάμεις και χώρους, αλλά μπορούν να συνδράμουν ακόμα και σε μια εκλογική νίκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης