Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τελεσίγραφο Αδ. Γεωργιάδη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – «Δεν θα ανεχθώ συνδικαλιστικά παιχνίδια»

Τελεσίγραφο Αδ. Γεωργιάδη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – «Δεν θα ανεχθώ συνδικαλιστικά παιχνίδια»
Στις 20 Μαρτίου θα ξανά ανοίξουν τα πολυϊατρεία ενώ η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους γιατρούς λήγει την Πέμπτη
Τελεσίγραφο προς του γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, απέστειλε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δε θα ανεχθεί συνδικαλιστικά παιχνίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι και οποίος γιατρός κάνει αίτηση να μπει στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας και δεν πάει να αναλάβει τα καθήκοντά του χάνει δια παντός το δικαίωμα του να συμβληθεί με το δίκτυο.
«Όσοι γιατροί δίνουν συμβουλές του τύπου  “κάντε την αίτηση να τους τη σπάσουμε και μετά μην πάτε”, σε αυτό το υπουργείο, αυτή την περίοδο δεν περνάνε. Μόνο ζημιά θα κάνουν στους γιατρούς όσοι τους συμβουλεύουν τέτοια πράγματα» ανέφερε ο υπουργός τη Δευτέρα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προθεσμία άλλες τρεις εργάσιμες ημέρες να αναφέρουν  σε ποια Υγειονομική Περιφέρεια – φορέα υποδοχής επιθυμούν να ενταχθούν αλλά και ταυτόχρονα –που είναι το μείζον θέμα των γιατρών- να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι επιθυμούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΠΕΔΥ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για τη διαδικασία των αιτήσεων, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή από τους 5.500 γιατρούς των Πολυιατρείων είχαν γίνει μόλις 450 αιτήσεις και άλλες 1.000 είχαν γίνει από διοικητικό και λοιπό προσωπικό.
Παράλληλα ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας διευκρίνισε ότι από τις 20 Μαρτίου ξανανοίγουν τα πολυϊατρεία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου.
Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα όλες οι μονάδες έχουν παραδώσει τα κλειδιά, εκτός από έξι στην Αττική

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης