Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ - Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και Ρωσία συγκρούονται πάνω στο κορμί της Ουκρανίας για τα δικά τους συμφέροντά

ΚΚΕ - Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και Ρωσία συγκρούονται πάνω στο κορμί της Ουκρανίας για τα δικά τους συμφέροντά
"Ο λαός όμως της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας
Για τις εξελίξεις και την εκτεταμένη χρήση βίας στην Ουκρανία ρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πριν την έναρξη της εκδήλωσης του Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία συγκρούονται πάνω στο κορμί της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή, ματοκυλούν το λαό της Ουκρανίας για τα συμφέροντά τους, για να μοιράσουν τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τα δίκτυα μεταφοράς της ενέργειας»
«Ο λαός όμως της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας , αλλά θα πρέπει να αναπτύξουν να προχωρήσουν το δικό τους δρόμο, τον αυτοδύναμο δρόμο ανάπτυξης για το σοσιαλισμό, για μια κοινωνία όπου πραγματικά οι λαοί θα αναπτύσσουν τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ τους» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης