Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Χαλυβουργική - Αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών η διάλυση της βιομηχανίας

ΣΥΡΙΖΑ για Χαλυβουργική - Αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών η διάλυση της βιομηχανίας
Η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι συνέπεια της προκλητικής στήριξης των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο, οι οποίοι το 2013 πήραν πάνω από 470 εκατ. επιδοτήσεις, τονίζει η Κουμουνδούρου
Στις μνημονιακές και φιλελεύθερες πολιτικές αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη Χαλυβουργική, αλλά και γενικότερα στη βιομηχανία.
Αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τους βουλευτές Θ. Πετράκο, Θ. Δρίτσα και Σ. Σακοράφα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της Χαλυβουργικής, Γάκη Γεώργιο, Τσέκα Δημήτριο, Καπετάνιο Στράτο, Πέππα Χρίστο και Τζίντζηρα Γεώργιο.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και τόνισε ότι τα προβλήματα στον κλάδο της χαλυβουργίας είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας, των δημοσίων έργων και της διάλυσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από το ΣΥΡΙΖΑ τη συνέχιση της στήριξης στον αγώνα τους για να ανακληθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των 192 από τους 265 εργαζομένους της επιχείρησης και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση προς όφελος των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας.
Παράλληλα, ζήτησαν την παρουσία του την Τετάρτη 26/2 στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους, το οποίο είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ιδιωτικοποίησης στην ενέργεια και της προκλητικής στήριξης των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο, οι οποίοι το 2013 πήραν πάνω από 470 εκατομμύρια επιδοτήσεις.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν την ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του κόστους ενέργειας, τόνισαν δε ότι αυτό αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιωτών στο χώρο της ενέργειας.
Τόνισαν ακόμη ότι μοναδική λύση βρίσκεται στην ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες έχουν οδηγήσει την οικονομία σε κατάρρευση και την κοινωνία σε απόγνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης