Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Τα κυκλώματα λαθρεμπορίας λειτουργούν εδώ και χρόνια με την προστασία του κράτους

ΣΥΡΙΖΑ - Τα κυκλώματα λαθρεμπορίας λειτουργούν εδώ και χρόνια με την προστασία του κράτους
"Η ουσιαστική εξάρθρωση του λαθρεμπορίου προϋποθέτει πολιτική βούληση" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την εξάρθρωση λαθρεμπορίας καυσίμων, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε σχετική ανακοίνωση την ύπαρξη ενός ολόκληρου κυκλώματος νοθείας που λειτουργεί με την ανοχή, αλλά ουσιαστικά και με την προστασία του κράτους.
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΑ τονίζει ότι η ουσιαστική εξάρθρωση του λαθρεμπορίου προϋποθέτει πολιτική βούληση.
«Επί χρόνια οι υπουργοί κηρύσσουν, τάχα, τον πόλεμο κατά της λαθρεμπορίας και εξαγγέλλουν μέτρα προσπαθώντας να αποκρύψουν την συνειδητή ανυπαρξία πολιτικής βούλησης ενάντια στη διαφθορά και τη σήψη» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η εξάρθρωση του παρόντος δικτύου δεν είναι αρκετή, εφόσον ακόμη δεν έχει εφαρμοσθεί πλήρως το σύστημα εισροών εκροών σε όλα τα στάδια (γενικά η διαδρομή του μαύρου χρήματος…) και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα εξαγωγών.
«Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα ήταν εφικτή η εισροή σημαντικών εσόδων στα ταμεία του κράτους.
Θα μπορούσε δε, να αποτελέσει θετική ενέργεια το προαναφερθέν γεγονός, εφόσον υπάρξει συνέχεια και κλιμάκωση. Να επανδρωθούν, δηλαδή, οι διωκτικές αρχές, να παρασχεθούν όλα τα αναγκαία μέσα για την πραγματοποίηση των ελέγχων και οι γνωστοί λαθρέμποροι να πάψουν να είναι παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου και «συνδαιτυμόνες» της κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης