Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μνημόνιο και ΜΚΟ στο επίκεντρο της ομιλίας Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο

Μνημόνιο και ΜΚΟ στο επίκεντρο της ομιλίας Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο
Σε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει σχετικά με το σκάνδαλο της ΜΚΟ αποναρκοθέτησης στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται στενός συνεργάτης του
Έντονο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στο Ζάππειο, καθώς θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, όχι μόνο για το μνημόνιο, αλλά και για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και ειδικότερα για τη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην συνεργάτης του Άλεξ Ρόντος.
Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να καταδείξει το σωστό των επιλογών του, αλλά και ότι δικαιώνεται εκ των υστέρων σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου, κάτι άλλωστε που έχει ισχυριστεί πολλές φορές σε ομιλίες και δηλώσεις του.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς θα κληθεί να απαντήσει σχετικά με το σκάνδαλο ύψους 9 εκατ. ευρώ που αφορά τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο συνεργάτης του, Άλεξ Ρόντος.
Σημειώνεται ότι ήδη ο πρώην πρωθυπουργός σε γραπτή ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Κάποιοι σχολιαστές, παρά το ότι γνωρίζουν από το ρεπορτάζ στοιχεία της υπό συζήτηση υπόθεσης για μια ΜΚΟ και μάλιστα, τα γνωρίζουν από το ρεπορτάζ που οι ίδιοι κάνουν, συνεχίζουν να παριστάνουν ότι τα αγνοούν και μαζί βεβαίως, συνεχίζουν να εκτίθενται. Και επειδή, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν για τους δικούς τους λόγους, ακριβώς γι' αυτό αποκρύπτουν συνειδητά την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Η υπόθεση οδηγήθηκε σε διερεύνηση από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
Σημειώνεται ότι η ομιλία στην Αίγλη του Ζαππείου λαμβάνει χώρα έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τίτλο «Μετά το Μνημόνιο, τι;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης