Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) - Να ενταχθεί η αγροτική εργασία στα βαρέα και ανθυγιεινά

Κεγκέρογλου (υφ. Εργασίας) - Να ενταχθεί η αγροτική εργασία στα βαρέα και ανθυγιεινά
Παράλληλα ο υφυπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ποσοστό αναπηρίας αγροτών για την αναπηρική σύνταξη από τον ΟΓΑ
Την ίδια ώρα που οι αγρότες από όλη την Ελλάδα έχουν φτάσει στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώς φορολογίας, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου διατύπωσε μια ενδιαφέρουσα θέση μιλώντας στη Βουλή, η οποία θα μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα στον αγροτικό κόσμο.
Ειδικότερα ο κ. Κεγκέρογλου  υποστήριξε ότι η αγροτική εργασία θα πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών,
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή για το ποσοστό αναπηρίας που τίθεται ως προϋπόθεση, για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης σε αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, τόνισε: «Είμαι της άποψης ότι η αγροτική εργασία -όχι η άσκηση εκμετάλλευσης αγροτικής περιουσίας- είναι εργασία που πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, με την έννοια που έχουμε γνωρίσει» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.
Ο υφυπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ποσοστό αναπηρίας αγροτών για την αναπηρική σύνταξη από τον ΟΓΑ, δεδομένου ότι υπάρχει απόκλιση με τα ποσοστά που ισχύουν, την ίδια στιγμή, για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης