Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Μπούτας - Τα αιτήματα τον αγροτών είναι δίκαια - Παλεύουμε γα την επιβίωση

Β. Μπούτας - Τα αιτήματα τον αγροτών είναι δίκαια - Παλεύουμε γα την επιβίωση
"Δεν ζητάμε να μας δώσουν χρήματα. Για να μη μας πάρουν και τις λίγες πενταροδεκάρες που μας απομένουν στην τσέπη" τονίζουν οι αγρότες
«Εμείς που κοντά ένα μήνα, τώρα, βρισκόμαστε στους δρόμους, είμαστε οι φτωχοί, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες. Βγήκαμε στον αγώνα να παλέψουμε για την επιβίωση. Για να κρατήσουμε τα χωράφια μας που θέλουν να μας τα αρπάξουν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες» τόνισε από το βήμα  του πανελλαδικού παναγροτικού  συλλαλητηρίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο της Νίακαις, Βαγγέλης Μπούτας.
Παράλληλα επισήμανε ότι τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες με τον αγώνα τους είναι και δίκαια, καθώς αφορούν την ίδια την ύπαρξή τους.
«Δεν ζητάμε να μας δώσουν χρήματα. Για να μη μας πάρουν και τις λίγες πενταροδεκάρες που μας απομένουν στην τσέπη, μετά από σκληρή δουλειά, μέσα στη λάσπη και την κοπριά, ενός ολόκληρου χρόνου, αγωνιζόμαστε. Αν μας μείνει και κάτι - γιατί υπάρχουν χρονιές που μπαίνουμε από μέσα, δεν βγάζουμε ούτε τα έξοδα. Αυτό θέλουν να κάνουν με τη φορολογία που μας βάζουν και με τα χαράτσια που σαν το χαλάζι πέφτουν στα κεφάλια μας» πρόσθεσε ο κ. Μπούτας.
Ακόμη αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών σημειώνοντας; «Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά, ο Στουρνάρας και η κυβέρνηση αποφάσισαν να φορολογούνται οι φτωχοί αγρότες σαν να είμαστε επιχειρηματίες. Δεν είμαστε επιχειρηματίες, ούτε επιτηδευματίες. Εργαζόμενοι είμαστε, που παλεύουμε με τη γη, που μοχθούμε στα μαντριά και στους στάβλους, που χύνουμε πολύ ιδρώτα για να παράγουμε προϊόντα».
Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση θα συνεχισεί με πορεία προς την Βουλή και γι΄αυτό η αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης