Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Εγκληματικές οι συνέπειες για την υγεία των πολιτών από το κλείσιμο των πολυϊατρείων

ΣΥΡΙΖΑ - Εγκληματικές οι συνέπειες για την υγεία των πολιτών από το κλείσιμο των πολυϊατρείων
Κάνει λόγο για εκδικητική μανία του υπουργού Υγείας απέναντι στους γιατρούς που αντιστέκονται στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης
Τα βέλη του στον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη, στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών από το κλείσιμό τους, αλλά και για εκδικητική μανία του υπουργού απέναντι στους γιατρούς που αντιστέκονται στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου επισημαίνεται ότι «το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών».
Παράλληλα, χαρακτηρίζονται παραπλανητικές οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας για άνοιγμα σε ένα μήνα όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως επισημαίνεται «διαψεύδονται ακόμα και από τους πιο πιστούς συνεργάτες του, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του εκτρωματικού νόμου που ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών».
Παράλληλα, κάνει λόγο για «ψευδείς διαβεβαιώσεις του υπουργού ενταφιασμού της δημόσιας υγείας», αλλά και για «ανεύθυνη και υποκριτική αναφορά του κ. Γεωργιάδη ότι κλείνει τα ιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ επειδή οι γιατροί απεργούσαν», γεγονός που όπως υποστηρίζεται, «φανερώνει μόνο το μέγεθος της εκδικητικής μανίας και του μίσους που τρέφει απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις αντικοινωνικές πολιτικές που υλοποιούν» .
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, βασικός στόχος της «απορρύθμισης» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το ΠΕΔΥ είναι η υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για 8.500  διαθεσιμότητες και απολύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης