Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η λιτότητα και τα μνημόνια είναι τα πραγματικά προβλήματα για την επιχειρηματικότητα

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η λιτότητα και τα μνημόνια είναι τα πραγματικά προβλήματα για την επιχειρηματικότητα
Παράλληλα ο βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση πως «απέχει συστημάτικά από την στήριξη της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας» με αποτέλεσμα την μαζική μετανάστευση
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την απλοποίηση των διαδικασιών έναρξης νέων επιχειρήσεων εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.
Η λιτότητα, τα μνημόνια και η ύφεση που έχουν επιφέρει στην αγορά, είναι σύμφωνα με τον βουλευτή, τα πραγματικά προβλήματα στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την προώθηση νέων επενδύσεων.
Ωστόσο, και στην ουσία του νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε, ο κ. Σταθάκης, εντοπίζει κινδύνους από την απόσυρση του κράτους και την ανάθεση σε ιδιώτες των τεχνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών όρων λειτουργίας τους, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στην αύξηση του κόστους εισόδου στην αγορά νέων επιχειρήσεων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως παρά τις εξαγγελίες της «απέχει συστημάτικά από την στήριξη της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογικής αιχμής».
«Αποτέλεσμα είναι οι μορφωμένοι νέοι να εξαναγκάζονται σε μαζική εξωτερική μετανάστευση», καταλήγει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης