Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Το success story αμιφισβητείται ακόμη και από τους «συνεταίρους» του Σαμαρά

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Το success story αμιφισβητείται ακόμη και από τους «συνεταίρους» του Σαμαρά
Η επίτευξη λύσης για το χρέος προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής, κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ
Τα πυρά του προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό έστρεψε εκ νέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή αυτή τη φορά τις δηλώσεις των κ. Rhen και Merkel για το χρέος και το πλεόνασμα.
Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για κάλπικο success story και προεκλογικά παραμύθια, τα οποία αμφισβητούν ακόμη και οι «συνέταιροι» του κ. Σαμαρά, Olli Rhen και Angela Merkel.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αμφισβητούν τα προεκλογικά παραμύθια και το κάλπικο success story το οποίο "στήνει" η κυβέρνηση για προεκλογικούς λόγους, γιατί και οι ίδιοι έχουν εκλογές».
Το σκεπτικό τους, όπως επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, «έχει ως εξής: στις 23 Απριλίου θα μετρήσουμε αν έχετε πλεόνασμα και πόσο είναι αυτό, που σημαίνει ευθεία αμφισβήτηση των ισχυρισμών της κυβέρνησης και το τι μέλλει γενέσθαι με το χρέος θα το δούμε μετά τις Ευρωεκλογές. Πέραν τούτου, μέσα στον Φεβρουάριο έρχεται και η Τρόικα, η οποία με όσα διαρρέει ότι ζητάει, διαψεύδει επίσης την ωραιοποίηση Σαμαρά».
Ερωτηθείς σχετικά με το χρέος, ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η επίτευξη λύσης για το χρέος προϋποθέτει την αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής.
«Η χώρα ασφαλώς χρειάζεται δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, όχι στην πλάτη των πιο αδύναμων, αλλά με πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να "χτυπούν" τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, τον συσσωρευμένο πλούτο κ.ο.κ.», ανέφερε.
Κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες εκλογές επισήμανε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαρή πολιτική αναμέτρηση και όχι οι καυγάδες.
Όπως ανέφερε, «μπροστά στις εκλογές, το κάθε κόμμα και πριν από όλα η κυβέρνηση, να πει τι πιστεύει για το Μνημόνιο, για την πορεία της χώρας, για το χρέος, για τις διαπραγματεύσεις κ.λπ. Εμείς έχουμε ζητήσει σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τα συζητήσουμε όλα αυτά και έχει τορπιλιστεί με ευθύνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα να μην έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Επιπλέον έχουμε ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα ίδια θέματα και είμαστε έτοιμοι πάντα και για να ακούσουμε και για να μιλήσουμε. Αν ο Σαμαράς, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουμε, παρά τη μεγάλη ένταση και την πολεμική εναντίον μας, προτείνει συνάντηση με τον Τσίπρα ή και με όλους τους αρχηγούς, στη Βουλή ή οπουδήποτε αλλού, εμείς θα πάμε», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης