Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Πώληση του ψωμιού με το ζύγι - Δεν θα επέλθουν αλλαγές στη νομοθεσία για το κατεψυγμένο ψωμί

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Πώληση του ψωμιού με το ζύγι - Δεν θα επέλθουν αλλαγές στη νομοθεσία για το κατεψυγμένο ψωμί
Θα καταργηθούν αναχρονιστικές διατάξεις, όπως αυτή που ορίζει ότι όποιος έχει αρτοποιείο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένους τόνους αλεύρι στην αποθήκη του, τόνισε ο υπουργός
Η πώληση ψωμιού με το ζύγι είναι η βασική παρέμβαση της κυβέρνησης στην αγορά του ψωμιού, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι δεν θα έπελθουν αλλαγές στη νομοθεσία για το κατεψυγμένο ψωμί.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλή, στη Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε για το κατεψυγμένο ψωμί ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η υφιστάμενη νομοθεσία θα εξακολουθεί να ισχύει» και πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξει κάτι που δεν ακολουθεί τους κανόνες της λογικής».
Παράλληλα, επισήμανε ότι «θα καταργηθούν διατάξεις αναχρονιστικές» όταν αυτή που ορίζει πως όποιος έχει αρτοποιείο οφείλει να έχει στην αποθήκη του συγκεκριμένους τόνους αλεύρι.
Όσον αφορά την πώληση ψωμιού με ζύγι ο υπουργός εκτίμησε ότι «πρόκειται στην πραγματικότητα για κοινωνική πολιτική» και πρόσθεσε ότι «αντί να αγοράζει ψωμί κατ’ εκτίμηση, να ζυγίζεται. Πωλείται ψωμί με το ζύγι. Πού είναι το κακό. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καταναλωτής να αγοράζει 400 γρ. ψωμί και 100 γρ. αέρα; Πέφτει στην ίδια παγίδα με τα φάρμακα», ανέφερε, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κουρουμπλή  ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το ψωμί πρέπει να ζυγίζεται.
«Η βασική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι το ζύγι. Χαίρομαι αν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Κ. Χατζηδάκης και κατέληξε λέγοντας «οι όγκοι του ψωμιού θα είναι ελεύθεροι, καθώς θα είναι με το ζύγι. Κάθε ένας θα μπορεί να πουλά σύμφωνα με την δική του εμπορική τακτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης