Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (υπ.Δικαιοσύνης) – Μυστική η ανάκριση για τη «λίστα Νικολούδη»

Αθανασίου (υπ.Δικαιοσύνης) – Μυστική η ανάκριση για τη «λίστα Νικολούδη»
Απάντηση σε αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Η ανάκριση για τη «λίστα Νικολούδη» είναι μυστική υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου απαντώντας στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί η λίστα (φέρεται να περιλαμβάνει ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων που ελέχγονται) από την κυβέρνηση στη Βουλή.
Αφορμή για την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Κουρουμπλή και Αλ.Μητρόπουλου ήταν η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η άσκηση διώξεων από τον εισαγγελέα, Π.Νικολούδη.
«Δεν επιτρέπεται κατά νόμον η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας εις οιονδήποτε για την πορεία του ανακριτικού έργου διαρκούσης της κυρίας ανακρίσεως, πολλώ δε μάλλον η κατάθεση σε οποιανδήποτε άλλη Αρχή οιουδήποτε εγγράφου της ανακρίσεως», τονίζει ο Χ. Αθανασίου δηλώνοντας ότι ο Υπουργός δεν παρεμβαίνει στο έργο της απονομής δικαιοσύνης.
«Κατά τη ρητή διάταξη του άρθρου 241 ΚΠΔ η ανάκριση είναι μυστική (γίνεται…χωρίς δημοσιότητα), αυτό δε προβλέπεται λόγω της φύσεως και των ιδιαιτεροτήτων του ανακριτικού έργου, αλλά και, κυρίως επί σκοπώ διασφαλίσεως της αποτελεσματικότητας των ανακριτικών ενεργειών», τονίζει στο έγγραφο του ο κ.Αθανασίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης