Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διευκρινίσεις Χρυσοχοΐδη για τα μέτρα αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Διευκρινίσεις Χρυσοχοΐδη για τα μέτρα αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς
Η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκατ. ευρώ ενώ για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει στα 47 εκατ. ευρώ
Διευκρινίσεις για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι για στέγαση θα δοθεί επίδομα ενοικίου από 300 ως 500 ευρώ σε οικογένειες που κατοικούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει υποστεί ζημιές, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους, για δύο έτη.
Αντίστοιχη επιδότηση θα δοθεί και στους ενοικιαστές, αλλά μόνο για έξι μήνες.
Επίσης δικαίωμα επιδότησης ενοικίου έχουν και όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους, με την υποχρέωση να παρουσιάσουν σχετική βεβαίωση.
Η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα υπάρξουν πιστωτικές διευκολύνσεις για αποκατάσταση ζημιών. Το πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής θα περιλαμβάνει 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο.
Η δαπάνη για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει στα 47 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Υποδομών επιτέθηκε εκ νέου στους «μετά σεισμό προφήτες» και τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να κοιτάξουν τη δουλειά τους.
«Η Πολιτεία έχει τα αρμόδια όργανα όπως ο ΟΑΣΠ και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, που κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τη σεισμική επικινδυνότητα», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι στελέχη του υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσαν την έναρξη δευτεροβάθμιων ελέγχων από τη Δευτέρα στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κριθεί ποιοι θα λάβουν την κρατική αρωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης