Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ - Aποπροσανατολιστικοί oι ισχυρισμοί Σαμαρά - Αναστασιάδη για βιώσιμη λύση του Κυπριακού

ΚΚΕ - Aποπροσανατολιστικοί oι ισχυρισμοί Σαμαρά - Αναστασιάδη για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Δεν θα συναινέσουμε σε λύσεις τύπου Ανάν, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Περισσού
Για αποπροσανατολιστικούς ισχυρισμούς Σαμαρά - Αναστασιάδη για βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του κύπριου προέδρου με τον έλληνα πρωθυπουργό.
Μάλιστα, όπως τονίζει, η Ε.Ε. όχι μόνο δεν συνέβαλε στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά αντίθετα με τις παρεμβάσεις της, από κοινού με τις ΗΠΑ, προωθεί σχεδιασμούς στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις των δύο ανδρών για την πορεία διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό «ενισχύουν τις ανησυχίες που διατύπωσε το ΚΚΕ, με αφορμή και τη δημοσίευση στον Τύπο σχεδίου κοινής ανακοίνωσης, που αναφέρεται σε δύο «συνιστώντα κράτη», στη λογική του σχεδίου Ανάν».
Τέλος, το ΚΚΕ διαμηνύει ότι δεν θα συναινέσει σε λύσεις τύπου Ανάν, «που απέρριψε ο κυπριακός λαός και θα συνεχίσει να στηρίζει την πάλη του κυπριακού λαού για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης