Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bild - «Αγωνιστής» ο Σαμαράς, αντιμετωπίζει με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση τους επικριτές του

Bild - «Αγωνιστής» ο Σαμαράς, αντιμετωπίζει με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση τους επικριτές του
Τα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι καλύτερα σε σχέση με δύο χρόνια πριν, επισημαίνεται στο δημοσίευμα
Αγωνιστής χαρακτηρίζεται ο έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαρά, σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδα «Bild», αποδίδοντάς του μάλιστα εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους επικριτές του.
Ο γερμανός δημοσιογράφος Κάι Ντίκμαν, ο οποίος είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα και πήρε συνέντευξη από τον κ. Σαμαρά, περιγράφει τον έλληνα πρωθυπουργό ως αγωνιστή που προσπαθεί για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας του.
Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, το οποίο τιτλοφορείται «Έτσι ήταν η συζήτηση με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά», γίνεται αναφορά στη συνάντηση που είχαν ο κ. Ντίκμαν και ο δημοσιογράφος Πάουλ Ροντσχάιμερ με τον έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο συντάκτες να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.
Ο κ. Ντίκμαν σημειώνει ότι ήταν η δεύτερη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος γνωρίζει ότι η εφημερίδα Bild είναι ένας από τους πιο δριμείς επικριτές του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, καθώς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χώρα είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο.
Παράλληλα, σημειώνει ότιείναι εντυπωσιακή η αυτοπεποίθηση με την οποία ο έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους επικριτές του και το πάθος με το οποίο συζητά για τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να ληφθούν.
Ο κ. Ροντσχάιμερ από την άλλη πλευρά τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς διέθεσε αρκετό χρόνο στη συζήτηση και εξέθεσε τις απόψεις και τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας ότι είναι καλά ενημερωμένος και γνώριζε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας (σ.σ. το πρωτοσέλιδο της Bild που υποστήριζε ότι οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς) για τα οποία συζήτησαν, καθώς και για την πρόταση περί επιβολής φόρου επί των περιουσιακών στοιχείων.
Στη συνέντευξη, όπως επισημαίνεται στο βίντεο, ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε τα στοιχεία που ανέφερε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με τον υπολογισμό του ύψους των περιουσιακών στοιχείων και εμφανίστηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν επιθυμεί νέο πακέτο βοήθειας.
Παράλληλα, ο κ. Ντίκμαν σημειώνει ότι τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας είναι σήμερα καλύτερα σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, καθώς και ότι κανένας, πλέον, δεν μιλά για διάλυση της Ευρωζώνης.
Στο βίντεο, το οποίο είναι μια πρώτη καταγραφή εκτιμήσεων, επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς, κοιτώντας ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό, σημείωσε ότι το ποτήρι που πριν από λίγο καιρό ήταν μισοάδειο, είναι τώρα μισογεμάτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης