Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) για επίσκεψη κύπριου προέδρου - Εθνικά επικίνδυνοι οι χειρισμοί επιλεκτικών συναντήσεων

Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) για επίσκεψη κύπριου προέδρου - Εθνικά επικίνδυνοι οι χειρισμοί επιλεκτικών συναντήσεων
Δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει να μπει τέλος στην τουρκική κατοχή, τόνισε η βουλευτής και υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖ
Έντονη κριτική στην απόφαση του κύπριου προέδρου να συναντηθεί μόνο με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλο, άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, Ρένα Δούρου, με αφορμή την επίσκεψη σήμερα του κ. Ν. Αναστασιάδη στην Ελλάδα, κάνοντας  λόγο για θεσμικά απαράδεκτους και εθνικά επικίνδυνους χειρισμούς αποκλεισμών και επιλεκτικών συναντήσεων και ενημέρωσης.
Όσον αφορά το Κυπριακό και τη διαφαινόμενη κινητικότητα σε σχέση με το θέμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει να μπει τέλος στην τουρκική κατοχή και προσθέτει ότι πρέπει «να δημιουργηθεί μια δικοινοτική - διζωνική ομοσπονδία με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία».
Τονίζει, τέλος, ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ οφείλει να είναι πραγματική και να μην περιορίζεται σε αναφορές και επικλήσεις σε σχετικά δελτία τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης