Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Γεωργιάδης (υπ. Υγείας) - Δεν θα είμαι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων

Α. Γεωργιάδης (υπ. Υγείας) -  Δεν θα είμαι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων
Προβληματικό κόμμα χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, τονίζοντας ότι αν είχε να διαχειριστεί σοβαρά θέματα «θα μπλέκαμε»
Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε μία στο εκατομμύριο».
Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Φωτεινής Πιπιλή, σχολίασε ότι η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται και πρόσθεσε ότι «την πάω πάρα πολύ τη Φωτεινή, έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, τη θεωρώ από τους πολύ καλούς βουλευτές».
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει στον ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μαεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το γεγονός αυτό αναδεικνύει πόσο προβληματικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «πόσο θα μπλέκαμε αν είχε να διαχειριστεί σοβαρά θέματα».
Πρόσθεσε δε, «άλλο να υπάρχουν αντάρτες και διαφωνίες σε ένα κόμμα και άλλο να σφάζονται μεταξύ τους. Εδώ γίνανε από δυο χωριά χωριάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, τόνισε ότι «ο πιο βασικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη μας λέει ότι η Γερμανία δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος σας», αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση της γερμανίδας βουλευτου κ. Ροτ του κόμματος Die Linke, η οποία, όπως επισήμανε, ανέφερε ότι «το καλοκαίρι ήμουν στη Σκιάθο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος».
Σημείωσε ακόμη ότι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι θα σκίσει το μνημόνιο και θα κλείσει κόσμο στη φυλακή, πλήττει την προσπάθεια της χώρας να ορθοποδήσει.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ, που υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, που την σταματούσαν κάθε φορά τα συμφέροντα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πέρασε το σχετικό νομοσχέδιο βγαίνοντας ενισχυμένη.
Πρόσθεσε δε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει πλέον ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας και δεν θα έχει διπλό ρόλο, ενώ σημείχε ότι σε περίπου έναν μήνα θα έχουμε το δημόσιο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Όσον αφορά τα γενόσημα φάρμακα επισήμανε ότι είναι εξωφρενικό που δεν συνταγογραφούνται και διερωτήθηκε αν προτιμούμε να μας κλέβουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης