Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεσπά ο Χατζημαρκάκης και απαντά στη Bild - «Mη συγκρίνετε τα... αγγούρια με τις ντομάτες!»

Ξεσπά ο Χατζημαρκάκης και απαντά στη Bild - «Mη συγκρίνετε τα... αγγούρια με τις ντομάτες!»
Καταγγέλλει επιχείρηση κατασυκοφάντησης των Ελλήνων από τη Βild
"Άστραψε και βρόντηξε" o ευρωβουλευτής και επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργος Χατζημαρκάκης, μετά το ειρωνικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild προς το πρόσωπό του.
Ο κ. Χατζημαράκης καταγγέλλει επιχείρηση κατασυκοφάντησης των Ελλήνων από τη Βild και της ζητά να "μην συγκρίνει τα... αγγούρια με τις ντομάτες!".
"Η Βild δεν σταματά να συκοφαντεί τους Έλληνες και να υποστηρίζει ότι αυτοί είναι που πρέπει να πληρώσουν μόνοι για την κρίση τους", δήλωσε στο Αχελώος TV ο κ. Χατζημαρκάκης, ενώ για τον ισχυρισμό της εφημερίδας ότι στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από τους Γερμανούς, επισημαίνει ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα.
"Η Bild επικαλείται μελέτη της ΕΚΤ, η οποία καταδεικνύει ότι η περιουσία ενός γερμανικού νοικοκυριού ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 51.400 ευρώ, οι Έλληνες διαθέτουν 101.900 ευρώ. Δεν είναι όμως συγκρίσιμα μεγέθη, καθώς το ελληνικό νοικοκυριό είναι πολυμελές και έχει μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Τώρα μάλιστα είναι άνεργο και απλήρωτο", υπογραμμίζει ο κ. Χατζημαρκάκης.
"Η Βild συγκρίνει αγγούρια με ντομάτες", παρατήρησε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, άρχισε στη Γερμανία μία δυσφήμιση κατά της Ελλάδας, η οποία έφτασε μέχρι και τη συκοφαντία.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Στην Ελλάδα αναφέρεται και σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, με το γνώριμο κυνικό ύφος της εις βάρος της χώρας.
«Και άλλο πακέτο βοήθειας για τους χρεοκοπημένους Έλληνες; Φιλελεύθερος πολιτικός θέλει να χαρίσει άλλα 114 δισ.», είναι ο τίτλος της Bild.
«Η Γερμανία βοήθησε μέχρι στιγμής την Ελλάδα που απειλείται με χρεοκοπία με 80 δισ. ευρώ-προφανώς δεν είναι αρκετά!».
Ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης ζητά τα εξής:
H Γερμανία πρέπει να βοηθήσει ακόμα πιο πολύ την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της κρίσης και να τους χαρίσει 114 δισ. ευρώ!
«Αυτά τα χρήματα θα μπορούσε η γερμανική κυβέρνηση να τα βάλει σε ένα ειδικό ταμείο και να χρηματοδοτεί αναπτυξιακά προγράμματα στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους ή να διαδεχθεί το Ταμείο Στήριξης ESM» δήλωσε ο Χατζημαρκάκης στην Bild, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης