Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Η Αδριατική και το Ιόνιο στο σχέδιο του νέου ΕΣΠΑ

Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) -  Η Αδριατική και το Ιόνιο στο σχέδιο του νέου ΕΣΠΑ
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε στην ομιλία του ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων προς υλοποίηση των έργων
Τα κονδύλια στο νέο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, είναι σαφώς μειωμένα, ενώ υπάρχει κι ένα νέο, απαιτητικό, θεσμικό πλαίσιο, ωστόσο η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ληφθεί υπόψη στον εθνικό σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ, η Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο.
Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου για την Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην νέα μακρο-περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου.
Μάλιστα είχε προηγηθεί και η παρουσίαση του πλάνου δράσης της ελληνικής Προεδρίας για την ανάδειξη της θαλάσσιας περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου σε πεδίο στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ασφάλεια, αό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ως παράδειγμα ότι η χρηματοδότηση μιας μαρίνας στον ελλαδικό χώρο θα μπορούσε να είναι μια καλή αναπτυξιακή επιλογή για το ΕΣΠΑ 2014- 2020 και υπογράμμισε ότι «η στρατηγική αυτή αποτελεί μια πρόκληση, καθώς δεν έχει δικούς της πόρους και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί ιδίως από το νέο ΕΣΠΑ ή και από άλλα προγράμματα της Ένωσης».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε στην ομιλία του ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων προς υλοποίηση των έργων που θα αναδειχθούν στο πλαίσιο της στρατηγικής: Με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τη χρήση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Ένωσης και την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων.
Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα μαζί με το Μαυροβούνιο έχουν αναλάβει τον πυλώνα της θαλάσσιας και παράκτιας ανάπτυξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης