Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (υπ.Εξωτερικών) – Διεθνές και όχι διμερές το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων

Βενιζέλος (υπ.Εξωτερικών) – Διεθνές και όχι διμερές το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων
Πίσω από το όνομα υπάρχει θέμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου


Διεθνές εκκρεμές και όχι διμερές χαρακτήρισε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου και συζητήθηκε η έκθεση ενταξιακής προόδου στην Ε.Ε. για τα Σκόπια.
Απαντώντας στις τοποθετήσεις ορισμένων ευρωβουλευτών, οι οποίοι κατηγόρησαν την Αθήνα ότι προβάλλει κωλύματα για την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της πΓΔΜ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «δεν είναι το ζήτημα του ονόματος που λειτουργεί ως εμπόδιο στην επιτάχυνση της διαδικασίας», αλλά «η εκπλήρωση και ο σεβασμός των γενικών κριτηρίων που πρέπει να εκπληρώνουν όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη»
«Πίσω από το όνομα υπάρχει ζήτημα σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Αν υποθέταμε ότι λύνεται αύριο με έναν μαγικό τρόπο το ζήτημα του ονόματος, δε θα σήμαινε ότι ξαφνικά έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα που αφορούν τα κριτήρια ένταξης», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Ελλάδα αποδέχεται ένα όνομα «το οποίο είναι σύνθετο, με γεωγραφικό προσδιορισμό για τον όρο Μακεδονία», και θα επιτρέπει τη διάκριση από της ελληνικές περιοχές που ονομάζονται Μακεδονία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης