Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Τσίπρας - Αρωγή και όχι δάνεια στους σεισμόπληκτους

Α. Τσίπρας - Αρωγή και όχι δάνεια στους σεισμόπληκτους
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θεωρεί εξαιρετικά επείγουσα την άμεση αποκατάσταση των υποδομών, την οργανωμένη μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων και την αποφυγή του ενιαίου καταυλισμού σκηνών
Αρωγή και όχι δάνεια στους πολίτες για επισκευές-ανακατασκευές πρώτης κατοικίας και επαγγελματικών χώρων ζήτησε από την Κεφαλονιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θεωρεί εξαιρετικά επείγουσα την άμεση αποκατάσταση των υποδομών (δίκτυα ύδρευσης, οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμιο), την οργανωμένη μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων και την αποφυγή του ενιαίου καταυλισμού σκηνών.
Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη ομαλοποίησης της καθημερινότητας με τη λειτουργεία των σχολείων και των δημόσιων υπηρεσιών, ενώ ζήτησε την επίσπευση των εξαγγελθέντων μέτρων, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατεία, σε ό,τι αφορά οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος, τα ταμεία και τις τράπεζες.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμη δωρέαν παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου, έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τουριστικών καταλυμμάτων για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, καθώς και άρση καταργήσεων-συγχωνεύσεων των δομών του κράτους (όπως η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και των διαθεσιμοτήτων που, όπως είπε, έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές και οι οποίες σήμερα αποδεικνύονται πολύτιμες και αναγκαίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης