Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δέσμη μέτρων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς - Χρηματοδότηση - εξπρές για ανακατασκευή ακινήτων

Δέσμη μέτρων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς - Χρηματοδότηση - εξπρές για ανακατασκευή ακινήτων
Τι αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου
(upd2)Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των σεισμόπληκτων κατοίκων της Κεφαλονιάς αποφασίστηκαν στη διάρκεια της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε πρόγραμμα στήριξης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς, με χρηματοδότηση ανακατασκευής των πληγέντων κατοικιών και επιδότηση ενοικίου.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν διαδικασίες εξπρές για χρηματοδότηση ανακατασκευής κατοικιών που πιστοποιημένα έχουν υποστεί ζημιές, με επιδότηση του ποσού έως και 80% από το κράτος.
Επίσης θα δίνεται επιδότηση ενοικίου έως και 500 ευρώ για όσους επιλέξουν να ενοικιάσουν.
Παράλληλα, τα ακίνητα στην Κεφαλονιά απαλλάσσονται για έναν χρόνο από το χαράτσι.
Από κυβερνητικής πλευράς λαμβάνεται επίσης η δέσμευση ότι σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο το λιμάνι του Ληξουρίου, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.
Τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά ανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά ανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σαμαράς - Απαιτείται σωστός συντονισμός για την Κεφαλονιά - Σε επαγρύπνηση η κυβέρνηση

Την επιτακτική ανάγκη για σωστό συντονισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης για την Κεφαλονιά.
Όπως τόνισε μιλώντας στους υπουργούς του ο κ. Σαμαράς "το νησί περνάει μια επώδυνη δοκιμασία και πρέπει πρώτα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές".
Ταυτόχρονα διεμήνυσε πως "πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα και βοήθεια γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας".
"Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω από όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης