Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επί τάπητος η φορολογία των αγροτών και τα φορολογικά πρόστιμα στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

Επί τάπητος η φορολογία των αγροτών και τα φορολογικά πρόστιμα στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
Δέσμη προτάσεων κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖ, ώστε –όπως επισημαίνεται– να υπάρξουν έστω και την ύστατη στιμγή διορθώσεις, για να μην καταρρεύσει τελείως η κοινωνία
Δέσμη προτάσεων που αφορά φορολογικά θέματα κατέθεσε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντησή της με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του κόμματος ζήτησαν από τον κ. Θεοχάρη να παραταθεί εκ νέου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των αγροτών που εντάσσονται σε καθεστώς τήρησης βιβλίων, καθώς και να αυξηθεί το ύψος των ορίων ένταξής τους στο καθεστώς, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό.
Όσον αφορά το θέμα της κατάργησης των εξοντωτικών προστίμων, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι το ζήτημα της φορολογικής συμμόρφωσης είναι μεγάλης βαρύτητας για την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αρμόδιος για το θέμα των προστίμων είναι ο υφυπουργός Οικονομικών και ότι οι όποιες αποφάσεις για αλλαγή αυτών θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόικα.
Σε ό,τι αφορά τις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, προτάθηκε να υποβάλλονται με προθεσμίες υποβολής τουλάχιστον ίδιες με τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, δηλαδή για επιχειρήσεις με απλογραφικό σύστημα ανά τρίμηνο.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα περιόδου χάριτος για τυχόν διορθώσεις μετά την υποβολή, θέμα για το οποίο ο κ. Θεοχάρης ήταν αρνητικός.
Όσον αφορά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας από μεταβιβάσεις ακινήτων ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι υπόθεση ημερών να λυθεί το θέμα με την έκδοση διευκρινιστικής απόφασης. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τη σύνταξη συμβολαίων γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αδύνατος ο υπολογισμός της τιμής κτήσης του ακινήτου.
Για το προβλήμα σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι μέσω Δ.Ε.Η) του 2012 που προέκυψε τις τελευταίες μέρες ο ΓΓΔΕ ανέφερε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει όλους τους συνιδιοκτήτες των ακινήτων και για αυτό το βεβαιώνει σε αυτόν που μπορεί να εντοπίσει. Να επισημανθεί πως από το 2008 σχεδόν κάθε χρόνο καλείται ο φορολογούμενος να επικαιροποιήσει την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης και ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί περιουσιολόγιο στα ακίνητα.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε, τέλος, στον κ. Θεοχάρη τα προβλήματα των φορολογούμενων και την ταλαιπωρία που δημιουργήθηκε σε αυτούς από τις αλλαγές στη νομοθεσία για θέματα που αφορούν το αποδεικτικό ενημερότητας, για το οποίο ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων σημείωσε ότι θα δοθεί άμεσα λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης