Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (υπ.Πολιτισμού) – Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο

Παναγιωτόπουλος (υπ.Πολιτισμού) – Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο
Το πρωτογενές πλεόνασμα το ισχυρό πλεονέκτημα της κυβέρνησης

Την άποψη ότι τα πράγματα στην ελληνική οικονομία βελτιώνονται και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο και νέα δημοσιονομικά μέτρα εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Π.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.
Από τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι υπάρχει ένα μικρό χρηματοδοτικό κενό, αυτό μπορεί να καλυφθεί χωρίς όμως η χώρα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη περικοπή. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το χρέος. Και η συζήτηση πρέπει να γίνει τον Απρίλιο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Παναγιωτόπουλος.
«Η χώρα, έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Το ισχυρό πλεονέκτημα της ελληνικής κυβέρνησης στη σκληρή διαπραγμάτευση του Απριλίου, είναι αυτό. Υπάρχουν στο τραπέζι συγκεκριμένοι τρόποι που το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο», τόνισε ο υπ.Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας πως αυτό το ποσό πρέπει να μοιραστεί σε όσους το έχουν ανάγκη.
«Τον Απρίλιο πρέπει να γίνει η τελική διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η χώρα θα δώσει μια από τις πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη μεταπολεμική της ιστορία. Μετά από αυτό, το χρέος θα είναι απόλυτα βιώσιμο για να συνεχίζει η χώρα την πορεία της», είπε ακόμα ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της κυβέρνησης στο σεισμό της Κεφαλονιάς, είπε ότι έχει κινηθεί σωστά και έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.
«Η τοποθετήσεις ότι οι ευρωεκλογές θα έχουν μορφή δημοψηφίσματος, κάνουν ζημιά. Η χώρα έχει ανάγκη από συνεννόηση. Πέρα από τις αψιμαχίες της καθημερινότητας, νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως απέναντι σε αυτή την διαπραγμάτευση, η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη σαν μια γροθιά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης