Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καψής (υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης) - Οι προσλήψεις στην ΔΤ δεν έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια - Yπήρξε όμως απόλυτη διαφάνεια

Καψής (υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης) - Οι προσλήψεις στην ΔΤ δεν έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια - Yπήρξε όμως απόλυτη διαφάνεια
Για "βασίλειο απευθείας αναθέσεων" κατηγόρησε τον υφυπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση δεν έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με κοινωνικά, τόνισε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Π. Καψής, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό του έργου του ο υφυπουργός ανέφερε ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά ξεκίνησε «εξαντλητικό διάλογο» με τους εργαζόμενους, «φτάνοντας σε συμφωνία με πλειοψηφία εργαζομένων περίπου 2.000 για το μεταβατικό φορέα της ΔΤ», αλλά η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και «υπονόμευσαν τη συμφωνία». «Το ότι ορισμένοι εξ αυτών είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τα κίνητρά τους», σχολίασε ο υφυπουργός.
Παράλληλα δημιουργήθηκε η ΔΤ, όπου «η στελέχωση δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια», αλλά «έγινε με απόλυτη διαφάνεια και κοινωνικά κριτήρια, που τηρήθηκαν με ευλαβική προσοχή».
Ακόμη  παραδέχθηκε ότι ακολουθήθηκαν «χρονοβόρες διαδικασίες» και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει δεσμευθεί ότι θα την καταργήσει. «Ψέμα ή γκάφα; Καταργείτε ένα νόμο που κατά την EBU είναι από τους καλύτερους», επεσήμανε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απειλεί το προσωπικό.
«Έχετε δημιουργήσει το βασίλειο των απευθείας αναθέσεων και των αδιαφανών διαδικασιών», απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου εκτιμώντας ότι «με απόφαση Σαμαρά και διάγγελμα χουντικού τύπου Κεδίκογλου έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ».
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε σειρά αδιαφανών ενεργειών όπως η ασυλία στον διαχειριστή της ΝΕΡΙΤ Γκ. Μάναλη, ότι ο Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κ. Προκοπάκης απηύθυνε επείγουσα πρόσκληση να υπάρξουν προτάσεις κατεπείγον πρόγραμμα εντός 10 ημερών, ότι ο Π. Φρουντζής έγινε και οικονομολόγος λογιστής αλλά και μέλος ειδικής επιτροπής κοστολογίου, ότι ανατίθενται ad hoc νομικές υπηρεσίες σε γραφεία (όπως η CANTOR) χωρίς διαγωνισμό, ότι προβλέπονται μόνο 5 θέσεις πομπών ενώ υπάρχουν χιλιάδες θέσεις πομπών που πρέπει να ελεγχθούν.
Ο Π. Καψής είπε ότι οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ «καταβάλλονται κανονικά. Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι έχουν πάρει 3 μήνες». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αποζημιώσεις όσων νομιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου, για τους οποίους το Υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση για την εργασία που παρείχαν πριν μονιμοποιηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης