Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενημέρωση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά για τα προβλήματα από τον σεισμό

Ενημέρωση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά για τα προβλήματα από τον σεισμό
Διαπιστώθηκε η ανάγκη να χαρακτηριστούν σεισμόπληκτες οι πληγείσες περιοχές ώστε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων
Τη δέσμευση ότι θα παρέμβουν όπου είναι εφικτό για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανακούφισης των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό στην Κεφαλονιά ανέλαβαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφθηκαν το νησί και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των κατοίκων.
Το κλιμάκιο του κόμματος υπό τον Γραμματέα του ΚΠΕ Νίκο Ανδρουλάκη είχε συγκεκριμένα επαφές με φορείς του νησιού, ενώ επισκέφτηκε το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου που έχει υποστεί  ζημιές καθώς και τους τροφίμους του Γηροκομείου που φιλοξενούνται στο γυμναστήριο της Παλικής.
Από τις συναντήσεις διαπιστώθηκε η ανάγκη να χαρακτηριστούν σεισμόπληκτες οι πληγείσες περιοχές ώστε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών.
Τονίστηκε ακόμη ότι πρέπει να εγκατασταθεί κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων για την ακριβή αποτίμηση των ζημιών στα ιδιωτικά κτήρια, ενώ σε ό,τι αφορά τις υποδομές (οδικό δίκτυο, λιμάνια) κρίθηκε απαραίτητη η σύσταση ομάδας μηχανικών προκειμένου να αξιολογήσει τις ζημιές, να προσδιορίσει τις μελέτες αποκατάστασης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης