Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσαυτάρης (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) – Επιμένει στο μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων – Είναι προς όφελος των αγροτών

Τσαυτάρης (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) – Επιμένει στο μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων – Είναι προς όφελος των αγροτών
Yπάρχουν ήδη περίπου 100.000 αγρότες που το πράττουν τα τελευταία επτά χρόνια με επιτυχία και ικανοποίηση, τόνισε ο κ. Τσαυτάρης
Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος ετοιμάζεται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης υπεραμύνεται του μέτρου για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων λέγοντας πως κάποια στιγμή οι αγρότες θα καταλάβουν ότι είναι προς δικός τους όφελος.
Ειδικότερα ο υπουργός ερωτηθείς για τις αντιρρήσεις μερίδας αγροτών στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη περίπου 100.000 αγρότες που το πράττουν τα τελευταία επτά χρόνια με επιτυχία και ικανοποίηση.
Τόνισε ότι εάν τελικά παραμείνει το όριο για τον τζίρο στα 10.000 ευρώ στο μέτρο θα ενταχθούν άλλοι 200.000 αγρότες, ενώ εάν αυτό αυξηθεί, τότε ο αριθμός τους δεν θα ξεπεράσει τους 100.000.
Σε κάθε περίπτωση επεσήμανε, ότι κάποια στιγμή και οι ίδιοι οι αγρότες θα καταλάβουν ότι πρόκειται για το δικό τους όφελος, αφού όπως επεσήμανε οι στρεβλώσεις που υπάρχουν θα διορθωθούν.
Χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκαθαρίσει το ποιο θα είναι τελικά το όριο του τζίρου δεν έδωσε, σημείωσε ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.
Για τη νέα ΚΑΠ
Για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι στόχος και φιλοδοξία της ελληνικής προεδρίας είναι να λάβει σάρκα και οστά το εφαρμοστικό πλαίσιο για την εφαρμογή της στην περίοδο έως το 2020, ενώ χαρακτήρισε επιτυχία την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑΛΠ).
Περαιτέρω ο ίδιος τόνισε ότι μόλις χθες υπέγραψε την απόφαση που αφορά τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την δωρεάν διάθεση ρυζιού, που θα γίνει με εθνικούς πόρους, που υπολογίζονται στα 3,5 εκατ. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης