Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για δολιοφθορά κατά της οικονομίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σίμος Κεδίκογλου (κυβ. εκπρόσωπος) - Αδιάβαστο τον χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για δολιοφθορά κατά της οικονομίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σίμος Κεδίκογλου (κυβ. εκπρόσωπος) - Αδιάβαστο τον χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Τόλιου, για έξοδο από το ευρώ
Για δολιοφθορά της ελληνικής οικονομίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Τόλιου, στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιεί ότι με τις απειλές κατά επενδυτών και τις θέσεις τους περί χρεωκοπίας και εξόδου από το ευρώ, επιχειρεί ευθέως δολιοφθορά κατά της ελληνικής οικονομίας».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται, μονίμως, ότι διαστρεβλώνονται οι απόψεις του. Σήμερα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και μέλος Κ.Ε.) Γ. Τόλιος παρουσίασε τις επίσημες -κατά δήλωσή του- θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΚΑΙ TV). Αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και ο κ. Κοσμάς (iskra.gr).
»Αν οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζονται οι συνεργάτες του, οφείλει άμεσα ο κ. Τσίπρας να το ξεκαθαρίσει δημοσίως και να απομακρύνει τους συνεργάτες του.
»Διαφορετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιεί, ότι με τις απειλές κατά επενδυτών και τις θέσεις τους περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, επιχειρεί ευθέως δολιοφθορά κατά της ελληνικής οικονομίας».
Νωρίτερα ο κ. Τόλιος σε δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι «εμείς δεν είμαστε υπέρ της λογικής πάση θυσία στην ευρωζώνη, εμείς δεν θα κάνουμε θυσίες για το ευρώ, εμείς αυτό λέμε, όποιος θέλει ας μας ακολουθήσει».
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει εάν μια μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη, δήλωσε ότι «δεν μας πειράζει, θα το αντιμετωπίσουμε γιατί ο ελληνικός λαός είναι στον τοίχο».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίζεται αδιάβαστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρες θέσεις που αφορούν σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης», απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.
Προσθέτει δε, ότι «αυτό θα γίνει στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτά δηλαδή που δεν τολμά ούτε να ψελλίσει η ελληνική κυβέρνηση. Καλό θα ήταν ο κ. Κεδίκογλου να ενημερώσει κάποια στιγμή τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το χρέος», επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης