Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης σχετικά με την έκθεση για την τρόικα - "Τρέμει το φως" η κυβέρνηση Σαμαρά

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης σχετικά με την έκθεση για την τρόικα -
Εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο δεσμεύεται να δεσμεύεται να συστήσει μετά τις εθνικές εκλογές η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ
Αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο προσπάθειας της να περάσει από την Ελλάδα «τράζιτ και εν κρυπτώ» τους εισηγητές της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα, που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την παρουσία των εισηγητών στη Βουλή, αφού δεν μπορούσε να την αποφύγει.
Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση, αρχικά, με τη βοήθεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ανέβαλε την έλευσή τους για να μη χαλάσει η «φιέστα» της ελληνικής προεδρίας.
Αντίθετα με την κυβέρνηση, τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στο παρασκήνιο των μνημονίων και να τεκμηριωθεί η «απόλυτη χρεοκοπία» της μνημονιακής πολιτικής.
Mάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται ότι μετά τις εθνικές εκλογές η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, για να διερευνηθεί η αλήθεια για την υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο της τρόικας και να αποδοθούν ευθύνες όπου ανήκουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης