Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ) - Το κόμμα έπρεπε να επιχειρήσει μεγαλύτερα πολιτικά ανοίγματα

tags :
Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ) - Το κόμμα έπρεπε να επιχειρήσει μεγαλύτερα πολιτικά ανοίγματα
Χαρακτηρίζει αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι το κόμμα δεν πρωτοστάτησε σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για την Κεντροαριστερά
Στην ανάγκη να κάνει μεγαλύτερα πολιτικά ανοίγματα η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρθηκε ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, ενώ χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι το κόμμα δεν πρωτοστάτησε σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για την Κεντροαριστερά.
Ειδικότερα, ο κ. Λυκούδης σε δηλώσεις του στον σταθμό Βήμα FM σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αν ρωτήσετε τον κ. Κουβέλη, θα σας πει ότι πιστεύει πως έχει δίκιο και πως με την άποψή του ισχυροποιεί τη ΔΗΜΑΡ και όχι με άλλες απόψεις. Σεβαστό αυτό. Νομίζει η πλειοψηφία περί τον πρόεδρο και ο πρόεδρος χαράζουν μια γραμμή που ισχυροποιεί τη ΔΗΜΑΡ. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουμε μια πολιτική μεγαλύτερων ανοιγμάτων και πρωτοβουλιών και πως θα ήμασταν καλύτερα έτσι».
Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά τόνισε την ανάγκη ενός ανοικτού δημόσιου διαλόγου, επισημαίνοντας ότι «σε αυτό το διάλογο επιδίωξα και θα ήθελα να συμμετέχει, να πρωταγωνιστήσει και να πρωτοστατήσει το κόμμα μου, η ΔΗΜΑΡ. Αλλά δεν μπήκε σε έναν τέτοιο διάλογο και αυτό, κατά τη γνώμη μου, δυστυχώς ήταν μια αρνητική εξέλιξη».
Ερωτηθείς για την Κίνηση των 58 σημείωσε ότι «τώρα πια μετατοπίζονται από την αρχική τους στάση που ήταν μια κίνηση διαλόγου και μετασχηματίζονται σε έναν πολιτικό σχηματισμό που θα συμμετάσχει στις εκλογές» και αυτό «είναι μια εξέλιξη αρνητική».
Πρόσθεσε δε, «μια χαρά είναι να γίνουν κόμμα οι 58 και τους εύχομαι να πάνε καλά. Αλλά αυτό που επιδίωξα, τον διάλογο για την ανασυγκρότηση του χώρου, δεν θα γίνει σε αυτή τη φάση, επειδή η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει με το δικό της ψηφοδέλτιο και οι 58 με το δικό τους. Ενδεχομένως, αν δεν τους στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΑΣΟΚ με το δικό του. Και αυτό είναι μια αρνητική εξέλιξη. Αλλά δεν θα τους κρίνω εγώ τους 58, αλίμονο», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης