Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - «Δεν είμαι περήφανος για την κατάσταση στις φυλακές»

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - «Δεν είμαι περήφανος για την κατάσταση στις φυλακές»
Παρέμβαση Κασιδιάρη για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι στην Βουλή σήμερα ψηφίζουν 294 βουλευτές και σε έξι βουλευτές δεν επιτρέπεται να έρθουν να ψηφίσουν
«Δεν είμαι περήφανος για την κατάσταση στις φυλακές» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την έναρξη της ενημέρωσης στη Βουλή για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και το σχέδιο του υπουργείου για την βελτίωσή τους.
Αναφερόμενος στο θέμα της ηλεκτρονικής επιτήρησης, ο κ.Αθανασίου έκανε λόγο για έναν θεσμό που ήρθε με νόμο, έχει κριθεί επιτυχημένος σε πολλές χώρες και έχει στόχο ορισμένες κατηγορίες καταδίκων και υποδίκων να μπορούν να βρίσκονται υπό επιτήρηση κατ’ οίκον και για κάποιους ακόμα και στην εργασία τους.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα των Γρεβενών και του βασανισμού με ηλεκτροσόκ που συνέβη τον Απρίλιο του 2013, υποστηρίζωντας ότι από τον προκάτοχό του ακόμα Αντώνη Ρουπακιώτη έχει διαταχθεί έρευνα για το θέμα.
Πέραν από την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, δε, διενεργείται και ποινική εξέταση για την διακρίβωση τυχόν ποινικών ευθυνών, είπε, σημειώνοντας ότι μέχρι χθες που πήρε το ερωτηματολόγιο των μελών της Επιτροπής, δεν είχαν περατωθεί οι σχετικές εξετάσεις, με τον ίδιο πάντως να έχει ζητήσει επιτάχυνση -όπως είπε- των ενεργειών, ώστε να ενημερωθεί εγκαίρως και η επιτροπή για το πόρισμα.
«Ήδη εμείς, έχουμε δημιουργήσει εθνικό μηχανισμό πρόληψης βασανιστηρίων», είπε, αναφερόμενος στην ψήφιση προαιρετικού πρωτοκόλλου στη σύμβαση κατά των βασανιστηρίων, που κυρώθηκε με νόμο του 2014.

Παρέμβαση Κασιδιαρή

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά την πρωτολογία του υπουργού ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για να παραπονεθεί ότι παρ’ όλα αυτά, στην Βουλή σήμερα ψηφίζουν 294 βουλευτές και σε έξι βουλευτές δεν επιτρέπεται να έρθουν να ψηφίσουν.
Αναφερόμενος στους έξι προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να «λυθεί το πρόβλημα», χαρακτηρίζοντάς το «πρόβλημα του δημοκρατικού συστήματος» που καθιστά όπως είπε τη Βουλή «παράνομη».
Απαντώντας ο κ.Αθανασίου, υποστήριξε ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει νόμος περί ιδρύσεως και λειτουργίας κομμάτων, παραπέμποντάς τον να καταθέσει το ερώτημά του στον Πρόεδρο της Βουλής.
«Σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο σήμερα, όσοι βρίσκονται στη φυλακή δεν μπορούν να έρθουν στη βουλή», είπε, σημειώνοντας ότι προσωπική του άποψη για το αν θα πρέπει να υπάρξει νόμος ιδρύσεως και λειτουργίας των κομμάτων, είναι πως πρόκειται για κάτι που θα έπρεπε να τεθεί σε άλλη αίθουσα…
«Βολεύει την κυβέρνηση να μην ψηφίζουν αυτοί οι βουλευτές», επανήλθε ο κ.Κασιδιάρης, και αποχώρησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης