Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) – Να διερευνηθεί πλήρως η τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) – Να διερευνηθεί πλήρως η τραγωδία στο Φαρμακονήσι
Η έρευνα να επεκταθεί και πέραν των ορίων του Λιμενικού Σώματος


Την πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι με το ναυάγιο του σκάφους που μετέφερε παράνομους μετανάστες ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί και πέραν των ορίων του Λιμενικού Σώματος.
Σε συνέντευξη του ο κ.Βενιζέλος αναφέρει ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται να συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες στο Αιγαίο και ζήτησε να γίνει μια αξιόπιστη έρευνα δικαστικής ή ανεξάρτητης αρχής ώστε να μην υπάρχει αναπαραγωγή ερωτηματικών.
Την ίδια στιγμή, το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει τις καταγγελίες των επιζώντων μεταναστών ότι το ναυάγιο συνέβη ενώ τους ρυμουλκούσαν προς τα τουρκικά παράλια, στεκόμενοι μάλιστα απαθείς απέναντι στις κραυγές βοήθειας ακόμη και παιδιών.
«Δεν μπορεί το Λιμενικό από τη μία να σπρώχνει τους μετανάστες για να τους πνίξει και από την ίδια στιγμή να τους ανεβάζει πάνω στο σκάφος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, Ν.Λαγκαδιανός.
Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτη ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης.
«Με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης στο ρ/σ ‘Στο κόκκινο’ όχι μόνο επανέλαβε τα όσα κυνικά και προκλητικά δήλωσε χθες, αλλά προχώρησε παραπέρα δίνοντας πολιτική και ηθική κάλυψη στα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον τραγικό πνιγμό των μεταναστών στο Φαρμακονήσι» είπε ο κ.Σκουρλέτης.
«Πώς μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να παραμένει στη θέση του; Μήπως η παραμονή του δίνει το σήμα στις λιμενικές αρχές να δράσουν με παρόμοιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις; Πέρασε έστω και προς στιγμήν από το μυαλό του υπουργού η παραίτηση; Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι πλέον έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας. Είναι χρέος ηθικό και πολιτικό γα τη χώρα μας το χθεσινό τραγικό γεγονός να σταθεί αφορμή για μια νέα μεταναστευτική πολιτική που θα διεκδικηθεί και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης